Onze auteurs

What we're good at

 

Anand Giridharadas

Anand Giridharadas is gastwetenschapper aan de New York University, politiek analist voor NBC News, en heeft op het hoofdpodium van TED gesproken. Waarom de superrijken… werd een New York Times bestseller. Giridharadas woont in New York City.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaakbekroonde romanschrijver. Hij schrijft romans, columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften. Zijn werk is vertaald in negenentwintig talen.

 


 

Heinrich Gerlach

Heinrich Gerlach (1908-1991) was tijdens de Tweede Wereldoorlog officier in Stalingrad, waarna hij in Siberië gevangengenomen werd. Hij overleefde zijn gevangenschap en kwam in 1950 vrij. Hij keerde terug naar Duitsland en werkte daar als leraar.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ida Gerhardt

Ida Gerhardt (1905-1997) debuteerde als dichteres in 1940 met haar bundel Kosmos. Haar leermeester en grote voorbeeld was J.H. Leopold, haar vroegere docent klassieke talen aan het gymnasium. Gerhardt publiceerde in totaal zestien dichtbundels. In 1980 ontving zij de P.C. Hooftprijs voor haar gehele oeuvre.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ivan Gontsjarov

Ivan Aleksandrovitsj Gontsjarov (1812-1891) studeerde letteren aan de universiteit van Moskou. Hij werkte daarna als vertaler en censor, en schreef ondertussen zijn eerste verhalen. In 1859 verscheen zijn grote roman Oblomov, waaraan hij zijn wereldroem en zijn plaats te midden van de klassieke negentiende-eeuwse Russische schrijvers dankt.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Lisa Gardner

Lisa Gardner is een van de meest geprezen en succesvolle misdaadauteurs ter wereld. Ze wordt in dertig landen vertaald en verkocht meer dan 22 miljoen boeken. In 2012 stond ze met maar liefst drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Robert Goddard

Robert Goddard (1954) studeerde geschiedenis in Cambridge en doceerde geschiedenis aan Peterhouse College. In 1986 werd hij fulltime schrijver van historische thrillers, waarin hij steeds zijn sublieme beheersing van de plotwending laat zien.