Onze auteurs

What we're good at

 

Anand Giridharadas

Anand Giridharadas is gastwetenschapper aan de New York University, politiek analist voor NBC News, en heeft op het hoofdpodium van TED gesproken. Waarom de superrijken… werd een New York Times bestseller. Giridharadas woont in New York City.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans (1971) is werkzaam als journalist en schrijver. Ze debuteerde met Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en vaakbekroonde romanschrijver. Hij schrijft romans, columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften. Zijn werk is vertaald in negenentwintig talen.

 


 

Heinrich Gerlach

Heinrich Gerlach (1908-1991) was tijdens de Tweede Wereldoorlog officier in Stalingrad, waarna hij in Siberië gevangengenomen werd. Hij overleefde zijn gevangenschap en kwam in 1950 vrij. Hij keerde terug naar Duitsland en werkte daar als leraar.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ida Gerhardt

Ida Gerhardt (1905-1997) debuteerde als dichteres in 1940 met haar bundel Kosmos. Haar leermeester en grote voorbeeld was J.H. Leopold, haar vroegere docent klassieke talen aan het gymnasium. Gerhardt publiceerde in totaal zestien dichtbundels. In 1980 ontving zij de P.C. Hooftprijs voor haar gehele oeuvre.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ivan Gontsjarov

Ivan Aleksandrovitsj Gontsjarov (1812-1891) studeerde letteren aan de universiteit van Moskou. Hij werkte daarna als vertaler en censor, en schreef ondertussen zijn eerste verhalen. In 1859 verscheen zijn grote roman Oblomov, waaraan hij zijn wereldroem en zijn plaats te midden van de klassieke negentiende-eeuwse Russische schrijvers dankt.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jane Goodall

Jane Goodall (1934) is een Britse antropologe en biologe, gespecialiseerd in ethologie en primatologie. Ze werd vooral bekend door haar zestigjarige studie naar het sociale en familiaire leven van chimpansees. Tegenwoordig is ze vredesambassadeur voor de VN en reist ze de wereld rond om haar hoopvolle boodschap te verspreiden.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

John Green

John Green (1977) is een veelbekroonde bestsellerauteur van o.a. Het Grote Misschien, 19 keer Katherine, Paper Towns en Will Grayson, will grayson. Met Een weeffout in onze sterren bereikte hij wereldwijd een miljoenenpubliek en het werd verfilmd. Greens boeken worden vertaald in 55 landen en er zijn al 50 miljoen exemplaren verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

John Lewis Gaddis

John Lewis Gaddis (1941) werd door The New York Times de decaan van Koude Oorlog-historici genoemd. Hij is hoogleraar geschiedenis aan Yale University en de auteur van talloze boeken. Met het boek George F. Kennan, An American Life won hij onder andere de Pulitzer Prize.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Kim Ghattas

Kim Ghattas (1977) is journalist en schrijver. Ze werd geboren en getogen in Libanon en werkte twintig jaar lang als verslaggever over het Midden-Oosten voor de BBC, de Financial Times en de Volkskrant. In 2006 won ze een Emmy voor haar verslag van de oorlog in Libanon.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Lisa Gardner

Lisa Gardner is een van de meest geprezen en succesvolle misdaadauteurs ter wereld. Ze wordt in dertig landen vertaald en verkocht meer dan 22 miljoen boeken. In 2012 stond ze met maar liefst drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Robert Goddard

Robert Goddard (1954) studeerde geschiedenis in Cambridge en doceerde geschiedenis aan Peterhouse College. In 1986 werd hij fulltime schrijver van historische thrillers, waarin hij steeds zijn sublieme beheersing van de plotwending laat zien.