Onze auteurs

What we're good at

 

Adrian Desmond en James Moore

Adrian Desmond is gespecialiseerd in de paleontologie van gewervelde dieren en de evolutie. Desmond heeft vele boeken op zijn naam staan en zijn werk is regelmatig bekroond. Samen met James Moore schreef hij Darwins nobele streven. James Moore studeerde onder meer theologie en geschiedenis. Al dertig jaar bestudeert hij het leven en werk van Darwin, en heeft daar al veel over gepubliceerd. Hij doceert aan de Open University en de University of Cambridge.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Alfred Döblin

Alfred Döblin (1878-1957) heeft zo'n twintig romans geschreven, waaronder verscheidene meesterwerken. Toch is hij de geschiedenis ingegaan als de schrijver van dat ene boek, Berlijn Alexanderplatz. R.W. Fassbinder maakte er in 1980 een meesterlijke tv-verfilming van.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Arne Dahl

Arne Dahl (1963) is een prijswinnende thrillerauteur, verkozen tot de beste van Europa. Na zijn succesvolle reeksen over het A-team en het Opcop-team begon hij met Grensgebieden, zijn nieuwe reeks over Berger & Blom. Grensgebieden werd in zijn thuisland geprezen als de ‘beste Zweedse thriller aller tijden’.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Charles Dickens

Charles Dickens (1812-1870) was een van de belangrijkste Engelse schrijvers van de negentiende eeuw. In zijn boeken vestigde hij vaak de aandacht op misstanden in de maatschappij van zijn tijd. Een kerstvertelling is een van zijn belangrijkste en wereldwijd meestgelezen werken.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Charles Lutwidge Dodgson

"Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was docent aan de universiteit van Oxford, wiskundige, fotograaf en schrijver van kinderboeken onder het pseudoniem Lewis Carroll. Ook schreef hij regelmatig gedichten, pametten en artikelen. Naast verhalen verzon hij graag wiskundige problemen en spelletjes. Nicolaas Matsier is schrijver en vertaler. Hij vertaalde werk van onder meer Xenofon, Alfred Jules Ayer, Stefan Themerson, Leon Garfield en Gaston Bachelard."

 


 

Cristina De Stefano

Cristina De Stefano is een veelgeprezen Italiaanse biograaf. Voor Oriana, een vrouw gaf de familie Fallaci voor het eerst inzage in de persoonlijke archieven. Behalve schrijver is Cristina De Stefano journalist, recensent en literair scout. Ze woont met haar man en kinderen in Parijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Emily Dickinson

Emily Dickinson (1830-1886) schreef bijna 1800 gedichten, maar publiceerde er slechts enkele. Haar teruggetrokken bestaan en onwil te publiceren, en daarbij de eigenzinnige inhoud van haar werk, hebben na verschijning van het verzameld werk geleid tot een stortvloed aan biografische studies en interpretaties. Haar postume roem is ongeëvenaard. Deze tweetalige editie bevat vertalingen van Peter Verstegen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Emma Donoghue

Emma Donoghue (1969) is geboren in Dublin en woont in Canada. Haar internationale bestseller Kamer stond op de shortlist van zowel de Man Booker International als de Orange Prize. De romans van Donoghue zijn in meer dan 40 talen verschenen.

 


 

Jenny Downham

Jenny Downham was toneelspeler voordat ze zich fulltime wijdde aan het schrijverschap. Haar debuut Voor ik doodga werd een wereldwijde bestseller. In Nederland zijn er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Maria Dermoût

Maria Dermoût (1888-1962) werd geboren in Nederlands-Indië, ging naar school in Nederland en reisde haar hele leven heen en weer tussen beide landen. In haar werk, vooral in haar korte verhalen, is de Indonesische wijze van vertellen en voordragen duidelijk te herkennen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

María Dueñas

María Dueñas (1964) bereikte met haar romandebuut Het geluid van de nacht wereldwijd een miljoenenpubliek. De wereld vergeten werd in Spanje bekroond met de Qué leer-prijs voor de beste roman van 2012.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Nico Dros

Nico Dros (Texel, 1956) heeft deze roman gebaseerd op verhalen van zijn ouders en mede-eilandbewoners. Hij schrijft verhalen, romans, essays en historische werken. Daarnaast is hij docent aan de Schrijversvakschool, die hij mede heeft opgericht.