Onze auteurs

What we're good at

 

Arne Dahl

Arne Dahl (1963) is een prijswinnende thrillerauteur, verkozen tot de beste van Europa. Na zijn succesvolle reeksen over het A-team en het Opcop-team begon hij met Grensgebieden, zijn nieuwe reeks over Berger & Blom. Grensgebieden werd in zijn thuisland geprezen als de ‘beste Zweedse thriller aller tijden’.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Charles Dickens

Charles Dickens (1812-1870) was een van de belangrijkste Engelse schrijvers van de negentiende eeuw. In zijn boeken vestigde hij vaak de aandacht op misstanden in de maatschappij van zijn tijd. Een kerstvertelling is een van zijn belangrijkste en wereldwijd meestgelezen werken.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Emma Donoghue

Emma Donoghue (1969) is geboren in Dublin en woont in Canada. Haar internationale bestseller Kamer stond op de shortlist van zowel de Man Booker International als de Orange Prize. De romans van Donoghue zijn in meer dan 40 talen verschenen.

 


 

Jenny Downham

Jenny Downham was toneelspeler voordat ze zich fulltime wijdde aan het schrijverschap. Haar debuut Voor ik doodga werd een wereldwijde bestseller. In Nederland zijn er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Maria Dermoût

Maria Dermoût (1888-1962) werd geboren in Nederlands-Indië, ging naar school in Nederland en reisde haar hele leven heen en weer tussen beide landen. In haar werk, vooral in haar korte verhalen, is de Indonesische wijze van vertellen en voordragen duidelijk te herkennen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Nico Dros

Nico Dros (Texel, 1956) heeft deze roman gebaseerd op verhalen van zijn ouders en mede-eilandbewoners. Hij schrijft verhalen, romans, essays en historische werken. Daarnaast is hij docent aan de Schrijversvakschool, die hij mede heeft opgericht.