Onze auteurs

What we're good at

 

Agatha Christie

Agatha Christie schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en 6 romans als Mary Westmacott. In Nederland zijn naar schatting bijna 20 miljoen boeken verkocht van Christie, en met ruim 3,2 miljard verkochte exemplaren wereldwijd is ze de bestverkopende auteur aller tijden.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Amy Chua

Amy Chua (1962) is – naast tijgermoeder – een erkend expert op het gebied van international business, etnische conflicten en globalisering. In 2011 plaatste Time Magazine haar in de top-100 van meest invloedrijke personen ter wereld. Ze woont in New Haven, Connecticut, met haar man en twee dochters.

 


 

Deborah Cadbury

Deborah Cadbury is een Britse historicus die haar sporen heeft verdiend als schrijfster en tv-producent. Zij heeft al vele boeken op haar naam staan en was bij de BBC verantwoordelijk voor een groot aantal tv-documentaires. Hiervoor kreeg ze onder andere een Emmy Award. In 2013 werd haar aan de University of Birmingham een eredoctoraat verleend.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Emma Cline

Emma Cline (1989) behaalde een Master aan de Universiteit van Columbia en schrijft voor The New Yorker. Ze ontving in 2014 de Plimpton Prize for Fiction van The Paris Review, dat verhalen en essays van haar hand publiceert.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ha-Joon Chang

Ha-Joon Chang doceert economie aan de University of Cambridge en schrijft over zijn vakgebied voor een breed publiek. Voor zijn werk ontving hij verscheidene prestigieuze prijzen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Herman de Coninck

Herman de Coninck (1944-1997) was dichter, essayist en journalist.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hugo Brandt Corstius

Hugo Brandt Corstius (1935-2014) was veel: wis- en taalkundige, bijzonder productief columnist, maar ook recensent en wetenschapspopularisator. Vanwege zijn scherpe en botte pen werd hij zowel bewonderd als gevreesd, en zelfs gehaat. Hij gaf colleges in Amsterdam en Parijs, en schreef voor onder meer Vrij Nederland, de Volkskrant, NRC Handelsblad en Hollands Maandblad. Brandt Corstius gebruikte tientallen pseudoniemen, waarvan Piet Grijs, Stoker en Maaike Helder een paar bekende zijn. Als Battus maakte hij het boek Opperlandse taal- & letterkunde, dat in 1981 verscheen en werd bekroond met de Multatuliprijs. In 1984 weigerde het kabinet hem de PC Hooftprijs, toen nog een staatsprijs, toe te kennen omdat hij 'het kwetsen tot instrument gemaakt had'. Een van de rellen uit zijn leven. De prijs werd ondergebracht bij een onafhankelijke stichting en in 1987 ontving Brandt Corstius hem alsnog. Met het verzamelen en verzinnen van wonderwoorden en ander 'Nederlands met vakantie' ging hij gestaag door, wat in 2002 leidde tot het met ontzag en bewondering verwelkomde dikke Opperlans! Taal- & letterkunde. Dat werd In in 2007 nog aangevuld met het Opperlans woordenboek.

Liesbeth Koenen (1958) is taalkundige, freelance journalist voor onder meer NRC Handelsblad en de Telegraaf, en boekenschrijfster. Ze is bezig aan een biografie over Hugo Brandt Corstius, bij wie ze ooit studeerde en die ze in de tijd dat hij zich nooit liet interviewen toch interviewde. Dat valt terug te lezen in haar e-book Het vermogen te Verlangen (9 letters), gesprekken over taal en het menselijk brein, dat 50 (+ 1) interviews telt. Een paar andere titels: Hoe mijn vader zijn woorden terugvond en Gebarentaal, de taal van doven in Nederland (prijs voor het beste populair-wetenschappelijk boek, tegenwoordige Eurekaprijs). Www.liesbethkoenen.nl

 


 

John Cleese

John Cleese (1939) werd geboren in Weston-super-Mare. Tijdens zijn rechtenstudie in Cambridge begon hij met toneelspelen. Hij verwierf grote bekendheid met Monthy Pyton, de televisieserie Fawlty Towers, en de films A Fish called Wanda en Life of Brian. Cleese leende zijn stem aan de Harry Potter-films en hij had een rol in de James Bond-films Die Another Day en Everything or Nothing. Robin Skynner is pionier op het gebied van groeps- en gezinsbehandelingstechnieken. Hij publiceerde onder meer One Flesh: Seperate Persons; Principles of Family and Marital Psychotherapy en, samen met John Cleese, Life and how to survive it (vertaald als Cleese over het leven).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Lee Child

Lee Child (1954) is de internationale bestsellerauteur van de Jack Reacher-serie. Zijn debuut Jachtveld is meermaals bekroond en het negende boek One Shot (Voltreffer) is verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Paulo Coelho

Paulo Coelho (1947) is een van de meestgelezen auteurs ter wereld. Met zijn werk, waaronder bekende romans als De alchemist en Aleph won hij vele internationale prijzen. De Verenigde Naties benoemden hem tot ‘Messenger of Peace’.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Simon Carmiggelt

Simon Carmiggelt (1913-1987) groeide op in Den Haag en raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam betrokken bij het illegale blad Het Parool, waarin later zijn beroemde Kronkels verschenen. In 1961 ontving hij de Constantijn Huygens-prijs en in 1974 de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Susan Cain

Susan Cain (1968) studeerde aan Princeton en Harvard en was als jurist werkzaam op Wall Street. Haar TED Talk over omgaan met introversie werd wereldberoemd. Stil stond ruim vier jaar in de New York Times bestsellerlijst en werd in meer dan 40 talen vertaald.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: