Onze auteurs

What we're good at

 

Anne Brontë

Anne Brontë (1820-1849) was de jongste zuster van Emily en Charlotte Brontë en werd in Yorkshire, Engeland geboren. In haar korte leven schreef ze poëzie en twee romans: Agnes Grey en De huurster van Wildfell Hall.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Bram Bakker

Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater en deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit. Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken, bijvoorbeeld op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam en op diverse plekken in de GGZ, variërend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Naast psychiater is Bram Bakker ook schrijver. Hij heeft een tiental boeken op zijn naam staan over uiteenlopende onderwerpen: van verslaving en zelfmoord tot ademhaling en hardlopen. Als columnist schreef Bakker voor onder andere Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Viva, de Volkskrant. En Algemeen Dagblad. Bram Bakker woont samen en heeft twee zoons en een dochter.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Charlotte Brontë

Charlotte Brontë (1816-1855) was net als haar zussen Emily en Anne een succesvol schrijfster. Van haar verschenen onder meer The Professor, Shirley, Vilette en Jane Eyre, dat talloze malen werd bewerkt voor toneel, film en televisie.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Claudia de Breij

Claudia de Breij (1975) is cabaretier. Ze maakte tot nu toe acht succesvolle theatervoorstellingen en twee oudejaarsconferences. Daarnaast is ze columniste van de VARAGids en schreef ze het boek Krijg nou tieten!, waarvan ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Dean Burnett

Dean Burnett is gepromoveerd neurowetenschapper, voormalig docent psychologie aan Cardiff University en stand-upcomedian. Zijn debuut Een steekje los werd in meer dan twintig landen vertaald. Voor The Guardian schrijft Burnett een blog over neurowetenschappen, psychologie, de media en stand-upcomedy.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Emily Brontë

Emily Brontë (1818-1848) was net als haar zussen een succesvol schrijfster. Naast Woeste hoogten (1847) schreef zij poëzie onder haar pseudoniem Ellis Bell. Ze stierf op jeugdige leeftijd aan tuberculose.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes

De taalvirtuozen Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes (beiden uit 1962) staan bekend om hun vertalingen van werk van o.a. Bob Dylan, James Joyce en William Shakespeare. Als eersten vertaalden zij het oeuvre van The Beatles naar zingbaar Nederlands.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hans Buddingh'

Hans Buddingh’ (1951) studeerde economie en is als redacteur verbonden aan NRC. Voor dit medium reisde hij veelvuldig naar Suriname.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg en Over vaders en zonen. Zijn boeken over zijn moeder met dementie, Ma (2015) en Ach, moedertje (2017), verkochten samen meer dan 200.000 exemplaren. O, Louis werd in Engeland genomineerd voor de prestigieuze British Sports Book Awards.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ivan Alexejevitsj Boenin

Ivan Alexejevitsj Boenin (1870 - 1953) publiceerde zijn eerste verhalenbundel in 1892 en woonde vanaf 1922 in Parijs. Omdat hij behalve de Russische revolutie ook beide wereldoorlogen overleefde en tot op hoge leeftijd is blijven schrijven, wordt hij in literair-historisch opzicht gezien als de overgangsfiguur bij uitstek: van het oude, feodale Rusland naar de moderne tijd.

 


 

Jan Blokker

Jan Blokker (1927-2010) debuteerde in 1951 met de roman Séjour. Hij werd vooral bekend door zijn columns in de Volkskrant. In 2003 won Blokker de Gouden Ganzenveer.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jean Shinoda Bolen

Jean Shinoda Bolen (1941) is een bekende Amerikaans-Japanse psychiater in de traditie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Zij was werkzaam als professor voor klinische psychologie aan de universiteit van Californië in San Francisco. Eveneens is van haar verschenen Goden in elke man.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jenny Bayliss

Jenny Bayliss woont met haar man in een kleine kustplaats in het Verenigd Koninkrijk. Na jarenlang professioneel taartbakker te zijn geweest, voltooide ze de studie Creatief en Professioneel Schrijven. Twaalf dagen voor kerst is haar debuut.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jessie Burton

Jessie Burton (1982) werkte zeven jaar als secretaresse en actrice in Londen. Ondertussen schreef ze haar debuutroman Het huis aan de Gouden Bocht, waarvan de vertaalrechten al voor de publicatie van het boek verkocht werden aan dertig landen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Khalid Boudou

Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Zijn young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Boudou werkt naast schrijven als presentator en als docent.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Mary Beard

Mary Beard is een van de bekendste classici ter wereld. Ze doceert in Cambridge en is redacteur klassieken van The Times Literary Supplement. Haar bij vlagen hilarische weblog ‘A Don’s Life’ wordt door een groot publiek gelezen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Michail Boelgakov

Michail Boelgakov (1891-1940) was arts van beroep, maar werd bekend als een van de meest briljante en stoutmoedige schrijvers van zijn tijd.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Oyinkan Braithwaite

Oyinkan Braithwaite studeerde rechten en creative writing, werkte voor online magazines en de Nigeriaanse uitgeverij Kachifo, en gooide hoge ogen als poetry slammer. Mijn zusje, de seriemoordenaar is meermaals bekroond en wordt momenteel verfilmd.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tanya Byron

Tanya Byron heeft psychologie gestudeerd in York en Londen en is als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Edge Hill. Ze is een veelgevraagd expert voor de Britse radio en televisie en schrijft daarnaast voor onder andere The Times.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: