Onze auteurs

What we're good at

 

Bernlef

Bernlef (1937-2012) schreef gedichten, romans, verhalen en essays. Grote bekendheid verwierf hij met romans als Hersenschimmen (1984), Publiek geheim (1987) en Buiten is het maandag (2003). Zijn werk werd vele malen bekroond, onder andere met de P.C. Hooftprijs, de Constantijn Huygensprijs en de AKO Literatuurprijs.

 


 

Bram Bakker

Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater en deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit. Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken, bijvoorbeeld op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam en op diverse plekken in de GGZ, variërend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Naast psychiater is Bram Bakker ook schrijver. Hij heeft een tiental boeken op zijn naam staan over uiteenlopende onderwerpen: van verslaving en zelfmoord tot ademhaling en hardlopen. Als columnist schreef Bakker voor onder andere Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Viva, de Volkskrant. En Algemeen Dagblad. Bram Bakker woont samen en heeft twee zoons en een dochter.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

C. Buddingh'

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Charlotte Brontë

Charlotte Brontë (1816-1855) was net als haar zussen Emily en Anne een succesvol schrijfster. Van haar verschenen onder meer The Professor, Shirley, Vilette en Jane Eyre, dat talloze malen werd bewerkt voor toneel, film en televisie.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Claudia de Breij

Claudia de Breij (1975) is cabaretier. Ze maakte tot nu toe acht succesvolle theatervoorstellingen en twee oudejaarsconferences. Daarnaast is ze columniste van de VARAGids en schreef ze het boek Krijg nou tieten!, waarvan ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Emily Brontë

Emily Brontë (1818-1848) was net als haar zussen een succesvol schrijfster. Naast Woeste hoogten (1847) schreef zij poëzie onder haar pseudoniem Ellis Bell. Ze stierf op jeugdige leeftijd aan tuberculose.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes

De taalvirtuozen Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes (beiden uit 1962) staan bekend om hun vertalingen van werk van o.a. Bob Dylan, James Joyce en William Shakespeare. Als eersten vertaalden zij het oeuvre van The Beatles naar zingbaar Nederlands.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hans Buddingh'

Hans Buddingh’ (1951) studeerde economie en is als redacteur verbonden aan NRC. Voor dit medium reisde hij veelvuldig naar Suriname.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ivan Alexejevitsj Boenin

Ivan Alexejevitsj Boenin (1870 - 1953) publiceerde zijn eerste verhalenbundel in 1892 en woonde vanaf 1922 in Parijs. Omdat hij behalve de Russische revolutie ook beide wereldoorlogen overleefde en tot op hoge leeftijd is blijven schrijven, wordt hij in literair-historisch opzicht gezien als de overgangsfiguur bij uitstek: van het oude, feodale Rusland naar de moderne tijd.

 


 

James Matthew Barrie

James Matthew Barrie (1860-1937) was een Schots auteur en dramaturg. Oorspronkelijk bedacht hij het verhaal van Peter Pan voor de kinderen van het echtpaar Llewelyn Davies die hij in Kensington Gardens ontmoet had toen hij zijn hond uitliet. Hij was met hun ouders bevriend geraakt. In 1937 overleed Barrie aan de gevolgen van een longontsteking. De auteursrechten van Peter Pan schonk hij aan het Great Ormond Street Hospital in Londen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jan Blokker

Jan Blokker (1927-2010) debuteerde in 1951 met de roman Séjour. Hij werd vooral bekend door zijn columns in de Volkskrant. In 2003 won Blokker de Gouden Ganzenveer.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jan de Bas en Arie Bijl

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jean Shinoda Bolen

Jean Shinoda Bolen (1941) is een bekende Amerikaans-Japanse psychiater in de traditie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Zij was werkzaam als professor voor klinische psychologie aan de universiteit van Californië in San Francisco. Eveneens is van haar verschenen Goden in elke man.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jessie Burton

Jessie Burton (1982) werkte zeven jaar als secretaresse en actrice in Londen. Ondertussen schreef ze haar debuutroman Het huis aan de Gouden Bocht, waarvan de vertaalrechten al voor de publicatie van het boek verkocht werden aan dertig landen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Martin Bossenbroek

Martin Bossenbroek (1953) is historicus en schrijver. Hij publiceerde diverse boeken en artikelen over de negentiende- en twintigste-eeuwse geschiedenis van Nederland en de voormalige koloniën.

 


 

Mary Beard

Mary Beard is een van de bekendste classici ter wereld. Ze doceert in Cambridge en is redacteur klassieken van The Times Literary Supplement. Haar bij vlagen hilarische weblog ‘A Don’s Life’ wordt door een groot publiek gelezen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Michael Berg

Michael Berg won met Nacht in Parijs (2013) de Gouden Strop voor beste misdaadroman. Hij had toen al meerdere geprezen thrillers op zijn naam staan, waaronder Hôtel du Lac en Twee zomers.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Michail Boelgakov

Michail Boelgakov (1891-1940) was arts van beroep, maar werd bekend als een van de meest briljante en stoutmoedige schrijvers van zijn tijd.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tanya Byron

Tanya Byron heeft psychologie gestudeerd in York en Londen en is als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Edge Hill. Ze is een veelgevraagd expert voor de Britse radio en televisie en schrijft daarnaast voor onder andere The Times.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: