Onze auteurs

What we're good at

 

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) was een Deense schrijver en dichter, die vooral bekend werd door zijn sprookjes. Hij werd geboren in Odense en verliet op zijn veertiende het ouderlijk huis om beroemd te worden, waarna hij veel is blijven reizen. Zijn sprookjes worden tot op de dag van vandaag gelezen. In 1835 publiceerde Andersen zijn eerste sprookjesbundel, een tweede bundel volgde al datzelfde jaar. In totaal schreef Andersen 156 sprookjes. Ze werden in meer dan honderd talen vertaald.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is een wereldberoemd schrijfster van talloze boeken en tevens de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jan van Aken

Jan van Aken (1961) debuteerde in 2000 met Het oog van de basilisk en werd daarmee bekend als schrijver van historische romans. Met De Afvallige won Van Aken de Gouden Vullings 2013. Van het boek zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

 


 

Jane Austen

Jane Austen (1775-1817) schreef tijdens haar korte leven onder andere de wereldberoemde romans Trots en vooroordeel (Pride & Prejudice) en Emma. Verstand en gevoel (Sense & Sensibility) verscheen in 1811 en werd anoniem uitgegeven.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Robert Alexander

Robert Alexander (pseudoniem van R.D. Zimmerman, 1952) is geboren en getogen in Chicago en woonde lange tijd in Rusland. Tijdens zijn onderzoek voor De keukenjongen verkreeg hij toegang tot Russische archieven en paleizen die voor het grote publiek gesloten zijn.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sherwood Anderson

Sherwood Anderson (1876-1941) groeide op in Ohio als een van de zeven kinderen van een dagloner. Zijn werk biedt een uniek beeld van het ‘gewone’ Amerika en inspireerde schrijvers als William Faulkner, Ernest Hemingway en J.D. Salinger.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: