Onze auteurs

What we're good at

 

Auke Kok

Auke Kok (1956) is journalist, columnist, stadschroniqueur, columnist en schrijver van diverse bestsellers waarvoor hij meerdere keren de Nico Scheepmakerprijs won. Zijn meest recente werk is de biografie van Johan Cruijff (2019).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Diane Ackerman

Diane Ackerman is auteur van verschillende fictie- en non-fictiewerken, zoals de bestseller Reis door het rijk der zinnen. Haar werk werd meerdere keren genomineerd voor de Pulitzer Prize en bekroond met vele andere onderscheidingen. Ze woont in de staat New York.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) was een Deense schrijver en dichter, die vooral bekend werd door zijn sprookjes. Hij werd geboren in Odense en verliet op zijn veertiende het ouderlijk huis om beroemd te worden, waarna hij veel is blijven reizen. Zijn sprookjes worden tot op de dag van vandaag gelezen. In 1835 publiceerde Andersen zijn eerste sprookjesbundel, een tweede bundel volgde al datzelfde jaar. In totaal schreef Andersen 156 sprookjes. Ze werden in meer dan honderd talen vertaald.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is een wereldberoemd schrijfster van talloze boeken en tevens de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jane Austen

Jane Austen (1775-1817) schreef tijdens haar korte leven onder andere de wereldberoemde romans Trots en vooroordeel (Pride & Prejudice) en Emma. Verstand en gevoel (Sense & Sensibility) verscheen in 1811 en werd anoniem uitgegeven.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tatjana Almuli

Tatjana Almuli (1991) studeerde Nederlands en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft over thema’s als gewicht, schoonheids- en gezondheidsidealen, zelfbeeld en zelfacceptatie voor onder andere Women’s Health, LINDA.meiden, Cosmopolitan en Vogue. Daarnaast geeft ze lezingen over deze thema’s en werkt ze als freelance fotograaf. Knap voor een dik meisje is haar debuut.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: