NIEUWS

Hoe introvert ben jij? – Doe de test uit Stil van Susan Cain

Minstens een derde van de mensen die we kennen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren, maar liever niet hun eigen ideeën pitchen. In Stil laat Susan Cain zien hoe deze mensen stelselmatig onderschat worden en toont ze haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai. Herkenbaar of ben jij meer extravert? Als je nog steeds niet zeker weet waar jij je bevindt op het spectrum tussen introvert en extravert, kun je jezelf hieronder testen.

Geef op elke vraag het antwoord ‘juist’ of ‘onjuist’ en kies daarbij
het antwoord dat meestal op jou van toepassing is.
1 ______ Ik verkies tweegesprekken boven groepsactiviteiten.
2 ______ Ik druk mezelf vaak liever schriftelijk uit.
3 ______ Ik vind het prettig om alleen te zijn.
4 ______ Ik lijk minder te geven om rijkdom, bekendheid en status
dan mijn generatiegenoten.
5 ______ Ik houd niet van kletsen, maar praat graag diepgaand over
onderwerpen die ik belangrijk vind.
6 ______ Ik krijg vaak te horen dat ik goed kan luisteren.
7 ______ Ik neem niet vaak grote risico’s.
8 ______ Ik houd van werk dat me de kans biedt om ‘erin te duiken’,
met weinig onderbrekingen.
9 ______ Ik vier mijn verjaardag bij voorkeur in klein comité, met één
of twee goede vrienden of vriendinnen of familieleden.
10 ______ Mensen zeggen vaak dat ik ‘vriendelijk’ of ‘hoffelijk’ ben.
11 ______ Ik toon of bespreek mijn werk liever niet als het nog niet af is.
12 ______ Ik kan slecht tegen ruzie.
13 ______ Ik functioneer het best als ik zelfstandig kan werken.
14 ______ Ik denk vaak na voordat ik iets zeg.
15 ______ Ik voel me helemaal leeg als ik de hort op ben geweest, zelfs
als het leuk was.
16 ______ Bellers laat ik vaak de voicemail inspreken.
17 ______ Als ik mag kiezen, verkies ik een weekend helemaal niets
doen boven een weekend dat te vol gepland is.
18 ______ Ik houd niet van multitasken.
19 ______ Ik kan me makkelijk concentreren.
20 ______ Als lesvorm prefereer ik hoorcolleges boven werkgroepen.
Hoe vaker je het antwoord ‘juist’ hebt gegeven, hoe introverter je bent. Als je ongeveer evenveel keer juist’ als ‘onjuist’ hebt geantwoord, ben je misschien een ‘ambivert’ type – ja, dat woord bestaat echt.
Meer weten? Je kunt Stil hier bestellen.