NIEUWS

De mooiste romans in Rainbow

Leesinspiratie nodig? Wij tippen je graag een viertal van onze mooiste romans:

 

Perlmann’s zwijgen
Pascal Mercier

De verwachtingen zijn hooggespannen wanneer taalkundige Philip Perlmann een internationaal congres in Italië moet voorzitten. Het zal de bekroning worden van een carrière die hem aan de top van zijn vakgebied heeft gebracht. Maar niemand heeft een vermoeden van de twijfels en het onvermogen waardoor Perlmann na de dood van zijn vrouw is overvallen. Hij gelooft niet meer in de wetenschap en vooral niet meer in zichzelf. Om zijn onmacht te verbergen stapelt hij tijdens het congres de ene leugen op de andere. De waanzin slaat toe… Voor de lezer van Nachttrein naar Lissabon, het boek waar de auteur mee doorbrak bij het grote publiek.

Als de winter voorbij is
Thomas Verbogt
 
Verbogt schrijft ‘op een lichte toon over allesbepalende gebeurtenissen,’ aldus Maartje Wortel.
Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo’n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg. Een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken.

Het meten van de wereld
Daniel Kehlmann
 
De gelauwerde bestsellerauteur Daniel Kehlmann brak bij het grote publiek door met zijn prachtige roman Het meten van de wereld. Kehlmann toont in dit boek een humorvol portret van twee genieën: Alexander von Humboldt en Carl Friedrich Gauss, die onafhankelijk van elkaar het krankzinnige idee hebben bedacht de wereld op te meten. De mannen voeren hun plan op totaal verschillende wijzen uit. Hun gemeenschappelijke factor is de immense zoektocht die zij afleggen, waarin ze balans proberen te vinden tussen eenzaamheid en liefde, mislukking en succes, absurditeit en grootsheid.

 

Lila
Marilynne Robinson

Lila is een boek dat je wilt lezen en daarna oneindig wilt herlezen.
De dakloze Lila ontmoet per toeval dominee en weduwnaar John Ames, met wie ze voorzichtig een nieuw leven begint, terwijl ze probeert haar verleden te verwerken. Ze worstelt met het wereldbeeld en het geloof van haar man, dat pretendeert een geloof van liefde te zijn. Paradoxaal genoeg worden echter de mensen die Lila liefheeft door datzelfde geloof veroordeeld. De sfeer die dit boek oproept is vergelijkbaar met de internationale bestseller Stoner.­