BOEKEN


Verademing

Koen de Jong & Bram Bakker

ISBN: 9789041714558
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Lucht, Hilversum
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1445
Prijs: € 9,00
272 pagina’s
Verschenen mei 2022

Veel mensen staan de hele dag áán. Ze ademen te snel en verbruiken daarmee onnodig veel energie. Kun jij goed ontspannen? Als je ontspannen bent adem je zes tot tien keer per minuut, niet meer. In dit boek worden verschillende manieren om te ontspannen beschreven, met verschillende oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt. Ben je vaak moe? Dan word je aangemoedigd om gedoseerd te gaan sporten. Met een beetje sporten en diepe ontspanning herwin je je energie.

Van Verademing zijn al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. In deze geheel herziene versie is bovendien het eerder verschenen boek Sporten voor beginners geïntegreerd en aangevuld.


‘Dit boek las ik in één keer uit.’ marco van basten


Bram Bakker

Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater en deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit. Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken, bijvoorbeeld op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam en op diverse plekken in de GGZ, variërend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Naast psychiater is Bram Bakker ook schrijver. Hij heeft een tiental boeken op zijn naam staan over uiteenlopende onderwerpen: van verslaving en zelfmoord tot ademhaling en hardlopen. Als columnist schreef Bakker voor onder andere Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Viva, de Volkskrant. En Algemeen Dagblad. Bram Bakker woont samen en heeft twee zoons en een dochter.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: