BOEKEN


Hoe overleef ik mijn familie?

John Cleese

ISBN: 9789041705501
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1074
Prijs: € 8

Wat is de invloed van je familie op je leven? Hoe kiezen mensen een partner? Wat verwacht je van elkaar? En waarom kennen we onszelf zo slecht?

 

Eind jaren ’80 schreven psychotherapeut Robin Skynner en komiek John Cleese, een voormalige patiënt van Skynner, samen dit boek. Het is inmiddels een klassieker geworden onder de zelfhulpboeken, maar nog steeds verrassend actueel. Het geeft inzicht in het belang van familierelaties, maar je leert ook meer over relaties, liefde, seks, het huwelijk en kinderen.


‘Het boek bereikt zijn doel – in gewone taal uitleggen aan gewone mensen hoe relaties in elkaar zitten.’ Sun


John Cleese

John Cleese (1939) werd geboren in Weston-super-Mare. Tijdens zijn rechtenstudie in Cambridge begon hij met toneelspelen. Hij verwierf grote bekendheid met Monthy Pyton, de televisieserie Fawlty Towers, en de films A Fish called Wanda en Life of Brian. Cleese leende zijn stem aan de Harry Potter-films en hij had een rol in de James Bond-films Die Another Day en Everything or Nothing. Robin Skynner is pionier op het gebied van groeps- en gezinsbehandelingstechnieken. Hij publiceerde onder meer One Flesh: Seperate Persons; Principles of Family and Marital Psychotherapy en, samen met John Cleese, Life and how to survive it (vertaald als Cleese over het leven).


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: