BOEKEN


Fluisteraars

Orlando Figes

ISBN: 9789041712233
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1209
Prijs: € 12,00
Verschenen: oktober 2016

Orlando Figes roept aan de hand van persoonlijke verhalen een levendig beeld op van het dagelijks leven in stalinistisch Rusland. Hoe is het om onder de druk van een totalitair systeem te leven? Wie is vijand? Wie is vriend?

Het bijzondere aan Fluisteraars is dat het gaat over de ervaringen van álle Russen onder Stalin. Figes baseert zijn verhaal op een veelheid aan bronnen en vertelt hoe de Russen zich onder Stalin staande probeerden te houden. Op aangrijpende wijze schetst hij de realiteit van de vaak onmogelijke keuzes waar mensen voor werden geplaatst. Een schitterend voorbeeld van de verpletterende kracht die van geschiedschrijving kan uitgaan.


‘Een van de meest onvergetelijke boeken die ik ooit las.’ SIMON SEBAG MONTEFIORE

‘Orlando Figes schildert in prachtig proza de tragische levensverhalen achter de cijfers.’ DE VOLKSKRANT

‘Figes is heel dicht op de huid van de Sovjetburger gekomen. Zo dicht, dat je soms denkt de angst daadwerkelijk te kunnen ruiken.’ NRC HANDELSBLAD


Orlando Figes

Orlando Figes (1959) is hoogleraar geschiedenis aan Birkbeck College, University of London. Zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald. Figes ontving verscheidene prestigieuze prijzen voor zijn werk, waaronder de W.H. Smith Literary Award, de Wolfson History Prize en de Los Angeles Times Book Prize.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: