BOEKEN


Familieopstelling

Kluun

ISBN: 9789041714756
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Lebowski, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1466
Prijs: € 9,00
352 pagina’s
Verschenen november 2022

Achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen, blijkt ook de zoveelste nieuwe liefde van Stijn van Diepen niet de ware te zijn. Terwijl hij nog altijd van feest naar feest strompelt, wordt zijn moeder met alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen, dreigt zijn beste vriend Frenk hem te laten vallen en moet hij de verjaardag van zijn dochter Luna, die eenentwintig wordt, organiseren. Een crisis lijkt onvermijdelijk.
In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert Stijn terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant, stuit hij op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen.


Familieopstelling is een boek dat op de wereld lijkt te zijn gezet om schuimbekkend van leesplezier, je reinste leedvermaak en diepe ontroering te worden verslonden.’ De Standaard


Kluun

Kluun (1964) is schrijver van o.a. de bestsellers Komt een vrouw bij de dokter, De weduwnaar, Haantjes en DJ. Hij verkocht in Nederland al meer dan tweeënhalf miljoen boeken en zijn werk wordt in vijfentwintig talen uitgegeven. Familieopstelling is zijn vijfde roman.