BOEKEN


Demonen van de middag

Andrew Solomon

ISBN: 9789041713049
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Nieuw Amsterdam, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1298
Prijs: € 15,00
Verschenen: december 2018

Een ontroerend, persoonlijk, openhartig maar ook zeer informatief boek over depressie. Het verwierf de status van standaardwerk, won de National Book Award, werd genomineerd voor de Pulitzer Prize en in meer dan twintig talen vertaald.

Andrew Solomon beschrijft niet alleen op prachtige wijze zijn eigen depressie, hij overstijgt het individuele perspectief door ook over het lot van anderen te schrijven. Een belangrijk boek om te lezen als je iemand kent met een depressie of er zelf mee kampt. In deze editie staat ook de epiloog die Solomon twintig jaar na verschijning van de eerste editie schreef.


‘Het is Solomons enorme verdienste dat hij zijn boek overtuigend kan laten eindigen in een lofzang op de liefde voor het leven.’ DE VOLKSKRANT

‘Een superieur boek. Absoluut het definitieve boek over depressie.’ THE INDEPENDENT


Andrew Solomon

Andrew Solomon (1963) is de schrijver van Ver van de boom, dat evenals Demonen van de middag een internationale bestseller werd. Hij is verbonden aan verschillende universiteiten, heeft als buitenlandcorrespondent voor diverse Amerikaanse kranten en tijdschriften gewerkt en zet zich krachtig in voor seksuele minderheden.