NIEUWS

8x dikke boeken om je een tijdje in vast te bijten

Bewaar jij je dikke boeken ook altijd voor de zomer? Heerlijk om mee te nemen op vakantie of om in de tuin even helemaal in weg te duiken, zonder zorgen over de tijd. Wij hebben een aantal heerlijk dikke boeken voor je op een rijtje gezet.


Jeruzalem
Simon Sebag Montefiore

736 pagina’s

Jeruzalem is het centrum van de wereld, de hoofdstad van drie religies, de prijs van vele veroveraars en het strijdtoneel van
botsende beschavingen. Simon Sebag Montefiore, de alom bejubelde historicus, schreef een grootste geschiedenis van deze eeuwige stad. Een stad die zo vaak in wisselende handen geweest is dat dit standaardwerk ook een geschiedenis is van het woelige Midden-Oosten, van het verre verleden tot het heden.


Jane Eyre
Charlotte Brontë

624 pagina’s

Charlotte Brontë publiceerde Jane Eyre in 1847 onder het pseudoniem Currer Bell. Het wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur, een roman die vandaag de dag nog steeds tot ieders verbeelding spreekt.

Jane Eyre is als kind verwaarloosd en vernederd, maar geknakt is ze nooit. Na haar harde kostschooljaren vindt ze werk als gouvernante en ontdekt ze de liefde van haar leven: de duistere en sardonische meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall – een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven.


De Romanovs
Simon Sebag Montefiore

880 pagina’s

Een overweldigend boek over lust, intriges, wreedheden en ongelimiteerde macht. Een onthullende geschiedenis over de tsaren en tsarina’s die Rusland drie eeuwen regeerden. Montefiore weet de werkelijke wereld  van legendarische persoonlijkheden als Ivan de Verschrikkelijke en Catharina de Grote tot leven te wekken, maar laat de lezers ook kennismaken met de minder bekende leden uit de tsarenfamilie.


Tragedie van een volk
Orlando Figes

1128 pagina’s

Dit is het eerste alomvattende werk over de Russische Revolutie in één boek. Een klassieker, zowel in de hoedanigheid van literair meesterwerk als van historisch standaardwerk.

Orlando Figes hanteert op briljante wijze een individueel perspectief, ontleend aan de privé- verslagen van verscheidene figuren, wier tragische persoonlijke belevenissen met het algemene verhaal zijn verweven. Hij laat ons de Revolutie begrijpen als een menselijk samenspel van gebeurtenissen.

Een monument van geschiedschrijving, dat al vele lezers in het hart heeft geraakt.


De interessanten
Meg Wolitzer

480 pagina’s

Op een zomerkamp in 1974 sluiten de vijftienjarige Jules Jacobsen en vijf leeftijdgenoten een levenslange vriendschap. Jules – van eenvoudige komaf – is enorm onder de indruk van haar creatieve en welgestelde nieuwe vrienden. Het groepje tieners – dat zichzelf De Interessanten noemt – is onafscheidelijk en deelt elkaars dromen over een leven als kunstenaar, acteur of schrijver. Maar de reis van jeugd tot middelbare leeftijd loopt heel anders, vol compromissen, geheimen, leugens en ongelijkheden.


Berlijn Alexanderplatz
Alfred Döblin

542 pagina’s

Franz Biberkopf, een Berlijnse arbeider, heeft zijn vrouw gedood en vier jaar in de gevangenis gezeten. In 1928 komt hij vrij, vastbesloten om voortaan als fatsoenlijk mens door het leven te gaan. Deze klassieke roman uit de Duitse literatuur is het verhaal van een man die méér van het leven verlangt en daarmee het noodlot over zich afroept.


Darwin. De biografie
Adrian Desmond en James Moore

960 pagina’s

Meer dan enig ander denker uit de moderne tijd, meer nog dan Freud of Marx, heeft Charles Darwin verandering gebracht in de manier waarop wij naar onszelf kijken. In meeslepend proza geven de auteurs inzicht in zijn karakter, het huiselijk leven en zijn wetenschapsbeoefening. Beschreven wordt hoe hij vriendschappen sloot en verbrak, mensen inpalmde en aan het lijntje hield, en wetenschappelijke nieuwtjes lospeuterde. Ze maken uiteraard ook duidelijk hoe Darwin heeft moeten vechten om zijn ideeën over evolutie en natuurlijke selectie geaccepteerd te krijgen.


Het woud der verwachting
Hella S. Haasse

744 pagina’s

Een magistrale roman over het leven van Charles van Orléans (1394-1465), dichter en politicus.

Zijn levensloop is nauw verweven met de machtsstrijd in het middeleeuwse Frankrijk tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en met de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland. Orléans leert zich staande te houden tussen de op macht beluste edelen. Nadat hij tijdens een zware strijd gevangen wordt genomen, houdt de Engelse koning hem 25 jaar in gijzeling. Als oude man keert hij terug naar Frankrijk, waar zijn politieke rol blijkt uitgespeeld.