NIEUWS

6 x de lekkerste Summer Reads

Jaaaa, de zomer komt er eindelijk aan. Wij tippen je 6 fijne Summer Reads die je niet mag missen deze maanden, want de zomer is net iets beter met een goed boek, toch?


De interessanten
Meg Wolitzer
Internationaal werd De interessanten enorm geprezen om haar unieke stijl en de levensechte personages die Meg Wolitzer wist te scheppen. Ze wordt ook wel  vergeleken met ‘de stem van de generatie’ Sally Rooney. Een groepje welgestelde en creatieve tieners sluiten op een zomerkamp een levenslange vriendschap. Ze noemen zich De Interessanten en delen elkaars dromen over een leven als kunstenaar, schrijver of acteur. Maar de reis van jeugd tot middelbare leeftijd loopt heel anders, vol jaloezie, compromissen, geheimen en ongelijkheden. Heerlijke roman om helemaal in weg te duiken!


Honeymoon
James Patterson

 

Een tergend spannend boek mag natuurlijk niet missen in je koffer. Een pasgetrouwd stel stapt in de sauna van hun luxe bruidssuite – en ze komen er nooit meer uit. Als een ander echtpaar op huwelijksreis naar Rome aan boord van hun vlucht wordt vermoord, is het duidelijk dat een moordenaar het heeft gemunt op getrouwde stellen. Deze thriller leest als een droom…of een nachtmerrie?

Verschijnt begin juniDe muze
Jessie Burton

Voor dit boek liet Jessie Burton zich inspireren door een schilderij van Goya dat in het Prado in Madrid hangt… Het verhaal speelt zich af in het chaotische Spanje in de jaren dertig en het zinderende Londen van de jaren zestig, rond vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door een alles verstikkend geheim. De muze is een spannende roman over ambitie en identiteit, liefde en obsessie en authenticiteit en bedrog. Een meesterwerk!

Verschijnt begin juni

 


Miss you
Kate Eberlen

Volgens auteur Kate Mosse is dit dé perfecte Summer Read, dus ook dit boek mag niet ontbreken in ons lijstje. Wat als twee mensen die voor elkaar gemaakt lijken te zijn elkaar steeds mislopen? Een seconde kijken ze elkaar aan, dan is het moment weer voorbij. Tes en Gus keren terug naar hun eigen levens. In de jaren die volgen blijven ze gescheiden door de tijd en het lot en is er geen enkele kans dat ze elkaar ontmoeten. Of toch wel? Een romantische, humoristische page turner die je niet ongeroerd achterlaat.

Verschijnt begin juni 

 


Maktub
Paulo Coelho

Maktub is een boek met verhalen zoals alleen Paulo Coelho ze schrijft: moderne parabelen die niet pretenderen één waarheid te vertellen. Ze bieden lezers een kleurrijke schat aan grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen, en de gelegenheid om stil te staan bij het leven en jezelf weer te vinden.

‘Zoals we gewend zijn van de auteur van o.a. De Alchemist weet hij de verhalen poëtisch te verwoorden en tegelijkertijd stof tot nadenken te bieden.’ ZIN

 


De residentie 
Kate Andersen Brower

Voor liefhebbers van House of Cards en Downton Abbey! Altijd al willen weten hoe het er binnenskamers aan toe gaat bij de presidentiële families? Kate Andersen Brower interviewde meer dan honderd (oud)medewerkers die ooit werkzaam waren in het Witte Huis. Van de Obama’s naar de Kennedy’s; alle iconische families en momenten in de geschiedenis komen aan bod. ‘Leest als een doos bonbons, je kunt niet stoppen tot hij leeg is,’ aldus VPRO Boeken.