NIEUWS

6x spannende boeken die je in een ruk uitleest

Zit je in een leesdip? Met een van deze spannende boeken ben je daar zo weer uit, want deze lees je zonder twijfel in een ruk uit!

 


Moord in de Oriënt-Expres
Agatha Christie

 

Als Hercule Poirot vanuit Istanbul met de Oriënt-Expres naar Engeland terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt een van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Poirot vindt bij het ondervragen van zijn medepassagiers zo veel tegenstrijdige aanwijzingen, dat hij algauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden.


Nachthandel
Lee Child

 

Jack Reacher maakt een wandelingetje in een stad in de Amerikaanse Midwest. In de etalage van een pandjeshuis valt zijn oog toevallig op een sieraad, een kleine damesring van de academie West Point. Als oud-student van deze militaire academie weet hij hoeveel deze ring betekent: wie zou van zoiets afstand doen? Jack Reacher gaat op zoek naar de eigenaresse en laat zich niet dwarsbomen.

Een heel gewoon gezin
Mattias Edvardsson

 

Adam, Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella leiden een prettig leven in een villawijk, met goedbetaalde banen en een uitgebreide vriendenkring. Tot Stella wordt beschuldigd van  moord op een man die bijna twee keer zo oud is als zij. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral: waarom zou ze hem hebben gedood? Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt juist dat ze iets verbergt. En Stella’s kant van het verhaal? Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?


Moord in de bibliotheek
Agatha Christie

 

Agatha Christie is de bestverkochte auteur aller tijden en haar boeken verdienen het om nog steeds gelezen te worden!

Het is zeven uur ’s ochtends. De Bantrys worden wakker en vinden in hun bibliotheek het lichaam van een jonge vrouw. Ze draagt een avondjurk en zware make-up, die helemaal over haar gezicht is uitgesmeerd. Wie is zij? Hoe kwam ze hier terecht? En wat is de relatie met een ander overleden meisje, wiens verkoolde resten later worden ontdekt in een verlaten groeve? De keurige Bantrys nodigen miss Marple uit om het mysterie op te lossen voordat er roddels in de wereld komen.


Achterland
Arne Dahl

 

Uit een brief aan politiecommissaris Desiré Rosenkvist zijn direct twee dingen duidelijk: hij is geschreven in een staat van uiterste wanhoop, en er staan details in over een oude moordzaak, die alleen de moordenaar kon weten. Desiré zet privédetective Sam Berger op de zaak. Met zijn collega Molly Blom gaat hij naar het verre noorden van Zweden om de briefschrijver te stoppen. Maar iemand bespiedt hen en gaat tot het uiterste om ze te dwarsbomen. Wat gebeurt er als de politie de prooi wordt?

Scharlaken kust
Preston & Child

FBI-agent Pendergast accepteert een privéopdracht in Exmouth om de diefstal van een waardevolle wijnkelder te onderzoeken. Samen met zijn pupil Constance Greene reist hij af naar de badplaats, waar ze al snel iets sinisters ontdekken: een dichtgemetselde nis in de wijnkelder die de resten van een man bevat, gemarteld en vervolgens levend begraven, 150 jaar geleden. Maar waarom? De puzzel wordt bemoeilijkt wanneer ze nog een lijk ontdekken, bedekt met mysterieuze symbolen in de zoutmijnen achter Exmouth. De plaats waar, zo wil de legende, de echte heksen van Salem hun toevlucht zochten na de heksenjachten van 1692…