NIEUWS

6x dunne boeken die je nooit meer vergeet

Je hoeft niet altijd een dikke pil erbij te pakken om een mooi verhaal te lezen. Soms zijn het juist de kortste verhalen die de meeste indruk op je maken. Wij hebben alvast 6 van dat soort verhalen voor je op een rijtje gezet: dunne boeken, maar je vergeet ze nooit meer.


De kleine prins
Antoine de Saint-Exupéry

96 pagina’s

Dit prachtige moderne sprookje is geliefd bij jong en oud.

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet. De betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont en de andere planeten en hun heersers, maken hem tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.


Moeders zondag
Graham Swift

160 pagina’s

Geluk, hartstocht en een afschuwelijk verlies zijn met elkaar verweven in het tijdsbestek van een eerste, idyllische lentedag. Hoe zal de rest van het leven van Jane Fairchild zich ontvouwen, na de gebeurtenissen van deze dag – een dag om nooit te vergeten?

Met Moeders zondag bewijst Swift zijn superieure schrijverschap, misschien is dit wel het mooiste verhaal dat hij ooit heeft geschreven.


Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran
Eric-Emmanuel Schmitt

96 pagina’s

In het Parijs van de jaren zestig raakt Momo, een joods jongetje van twaalf, bevriend met de oude Arabische kruidenier in de rue Bleue. Maar schijn bedriegt: Meneer Ibrahim is geen Arabier, de rue Bleue is niet blauw en het kind is misschien niet joods. Wat volgt is een prachtig verhaal dat de grenzen van religies overstijgt.


Ziek van liefde
Ian McEwan

288 pagina’s

Een spannende roman over hoe een obsessieve verliefdheid iemand kan veranderen in een levensgevaarlijke stalker.

Ian McEwan sleept de lezer mee in het verhaal van Joe Rose, die toevallig betrokken raakt bij een tragisch ongeval met een luchtballon. Bij het ongeluk vindt een korte ontmoeting plaats tussen Rose en een zekere Jed Parry. Dit lijkt niet meer dan een onschuldig incident, maar al spoedig blijkt uitgerekend deze ontmoeting het begin te zijn van een angstaanjagende nachtmerrie.

 


Hondehart
Michail Boelgakov

148 pagina’s

Een en professor opereert de straathond Sjarik en geeft hem de testikels en hypofyse van een even daarvoor gestorven crimineel. Dat gaat natuurlijk niet goed, Sjarik ontpopt zich tot een gewetenloze man en gedraagt zich letterlijk als een beest. Hij is immers een man met een hondenhart. Of is de beestachtigheid van zijn gedrag toe te schrijven aan zijn menselijke onderdelen?

Het hilarische Hondehart is een bijtend satirische aanval op het revolutionaire Rusland.


Legende van een zelfmoord
David Vann

256 pagina’s

Roy Fenn is nog jong wanneer zijn vader op zijn geliefde boot de loop van zijn geweer in zijn mond steekt en de trekker overhaalt. De rest van zijn leven komt Roy altijd weer uit bij die ene, allesbepalende gebeurtenis die een schaduw over zijn jeugd werpt. In dit semi-autobiografische boek vertelt David Vann scherpzinnig en met een ongekende precisie over het tragische huwelijk van zijn ouders, hun onvermijdelijke scheiding en de beslissende momenten van zijn leven. Het resultaat is een opmerkelijk teder verhaal over verlies, overleving en een ontgoochelende liefde.