NIEUWS

6x de heerlijkste herfsttitels

De herfst is officieel begonnen en dat merken we maar al te goed. Kortere dagen, lagere temperaturen en veel regen. Wij klagen niet, want dit seizoen is perfect om lekker op de bank te kruipen met een kop thee en een goed boek. Om je alvast wat inspiratie te geven hebben wij de heerlijkste herfsttitels op een rijtje gezet.


 

Trots en vooroordeel
Jane Austen

Een boek van Jane Austen móet je gewoon lezen met een kopje thee erbij. Elizabeth Bennet is een intelligente en pittige jongedame die graag zelf wil kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze door haar moeder wordt gekoppeld aan de rijke, maar hooghartige Mr Darcy, heeft ze haar oordeel over hem dan ook snel klaar. Ze worden toch verliefd, maar zijn allebei te trots om zich aan de ander te willen binden. Wanneer er andere huwelijkskandidaten voor Elizabeth opduiken is de vraag dan ook: wie wordt uiteindelijk de gelukkige?


De Muze
Jessie Burton

Jessie Burton liet zich inspireren door een schilderij van Goya dat in het Prado te Madrid hangt. Het verhaal speelt zich af in het chaotische Spanje van de jaren dertig en het zinderende Londen van de jaren zestig, rond vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door een alles verstikkend geheim. Het is een verleidelijke, opwindende, spannende roman over ambitie en identiteit, over liefde en obsessie, authenticiteit en bedrog. Een meesterwerk!

 


De Japanse minnaar
Isabel Allende

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van bijzondere liefdesverhalen. De bejaarde Alma slijt haar laatste dagen in een tehuis in San Francisco. Ze wordt verzorgd door de jonge Irina die, net als Alma, oorspronkelijk uit Oost-Europa komt. Beide vrouwen dragen een groot geheim met zich mee: Alma haar onmogelijke liefde voor een Japanse jongen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en Irina moet zich bevrijden van een geheim uit haar jeugd.


Kamer
Emma Donoghue

Als je eenmaal aan dit boek bent begonnen zal het je niet meer loslaten. Een meesterlijke, fascinerende roman over de vijfjarige Jack, zijn moeder Mam, en Kamer waarin zij met zijn tweeën leven. Soms komt Ouwe Nick ’s nachts langs, dan moet Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam aan Jack dat er buiten Kamer ook een echte wereld is. Een wereld waarmee Jack na hun ontsnapping zal kennismaken.


De komst van een kind
Kristina Sandberg

Ook deze trilogie mag niet ontbreken dit najaar. 1938, Örnsköldsvik, Zweden. Maj is twintig jaar oud, werkt als serveerster en ontmoet de vijftien jaar oudere Tomas Berglund. Tomas komt uit een rijke familie en is net gescheiden. Als blijkt dat Maj ongewenst zwanger van hem is, neemt hij zijn verantwoordelijkheid en vraagt haar ten huwelijk. Zo komt Maj, van eenvoudige komaf, opeens terecht in een welgesteld milieu met een man die ze amper kent, en is ze al haar vrijheid kwijt. Een gedetailleerd, bijna hypnotiserend verhaal over sociale klassen, relaties, moederschap en de veranderende rol van de vrouw in de twintigste eeuw.


Wolf
Mo Hayder

Een herfstig en aangrijpend omslag voor deze meeslepende thriller. Veertien jaar geleden werden twee verliefde tieners meedogenloos vermoord in een verlaten bos. De dader bekende schuld en ging de gevangenis in. De herinneringen aan die moord spelen een gezin nu nog steeds parten. En in hun afgelegen huis op de heuvel keert de nachtmerrie terug…