NIEUWS

6x Boekenweekromans

Het is weer Boekenweek! Dit jaar staat de week in het thema van rebellen en dwarsdenkers: zij die ons voorstellingsvermogen vergroten en taboes durven te doorbreken. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden, zo ook bij Rainbow. Wij hebben 6 titels voor je op een rijtje gezet van en over mensen die tegen de stroom in werken, dwars en vervelend zijn, onaangepast en onafhankelijk. Veel leesplezier!


De Romanovs
Simon Sebag Montefiore

Het leven van de Romanovs was allesbehalve gewoontjes. Een overweldigend boek over lust, intriges, wreedheden en ongelimiteerde macht. Een onthullende geschiedenis over de tsaren en tsarina’s die Rusland drie eeuwen regeerden. Montefiore weet de werkelijke wereld  van legendarische persoonlijkheden als Ivan de Verschrikkelijke en Catharina de Grote tot leven te wekken, maar laat de lezers ook kennismaken met de minder bekende leden uit de tsarenfamilie.


How to be a woman
Caitlin Moran

In dit hilarische en taboedoorbrekende manifest geeft Caitlin Moran antwoord op alle vragen over vrouw-zijn. Waarom worden we geacht brazilians te hebben? Moet je botox gebruiken? Haten mannen ons stiekem? En waarom dragen we schoenen waar we niet op kunnen lopen? Ze verlost ons uit onze onzekerheid en gaat ons voor in het labyrint van puberteit, werk, stripclubs, liefde, abortus, winkelen en moederschap, waarin elke vrouw op de een of andere manier haar weg zal moeten vinden.


Waar is Bernadette?
Maria Semple

Wie is Bernadette Fox? Voor haar man Elgie Branch, topman bij Microsoft, is ze zijn geestige, getalenteerde, wispelturige en getroebleerde vrouw. Voor designexperts is ze een revolutionair architect. Voor de moeders van school is ze een regelrecht gevaar. Voor de vijftienjarige Bee is ze haar beste vriendin, en gewoon mam. Maar dan verdwijnt Bernadette. Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.


Oriana, een vrouw
Christina de Stefano

Oriana Fallaci werd bekend als politiek journaliste en scherp interviewster van prominente figuren als de Dalai Lama en Henry Kissinger. Ze ontlokte ze onthullende uitspraken en in haar latere leven riep ze controverses op door geschriften waarin ze hard uithaalde naar de islam. Ze groeide op in een arm gezin. Als tiener hielp ze haar vader bij verzetswerk tegen de Duitsers en ontwikkelde een sterk politiek bewustzijn. Haar volwassen jaren waren turbulent, haar liefdesleven was altijd vol drama en hieruit putte ze inspiratie voor romans, maar ook haar ambitie voor een feministisch en hardwerkend leven.


De vrouw die een jaar in bed ging liggen
Sue Townsend

Wat gebeurt er als een ogenschijnlijk perfecte echtgenote plotseling weigert nog langer te moederen, te koken en te wassen? Op de dag dat haar tweeling het huis verlaat om te gaan studeren, stapt Eva in bed. Voor een halfuurtje, denkt ze. Ze komt er een jaar niet meer uit. Sue Townsend heeft een grappige roman geschreven die het moderne gezinsleven totaal ontkracht.


Jane Eyre
Charlotte Brontë

Jane Eyre is als kind verwaarloosd en vernederd, maar geknakt is ze nooit. Ze is vooruitstrevend voor vrouwen in haar tijd en is vastbesloten om niet in de schaduw van een man te leven. Na haar harde kostschooljaren vindt ze werk als gouvernante en ontdekt ze de liefde van haar leven: de duistere en sardonische meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall – een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven.