NIEUWS

6 x boeken voor vaders

Zondag 16 juni is het vaderdag. Houdt je vader van lezen, maar heb je geen idee welk boek je moet kiezen? Wij hebben er zes voor je uitgezocht:


De wereld van gisteren
Stefan Zweig

Dit meesterwerk van Stefan Zweig heeft na ruim 75 jaar nog niets aan kracht verloren. Het schetst een indrukwekkend beeld van het Europa van zijn tijd en is daarmee veel meer dan een autobiografie. De gouden dagen van Wenen, de Eerste Wereldoorlog en de opkomst van Hitler: Zweig beschrijft deze tijdsperiodes levensecht en vol gevoel. Ook zijn ontmoetingen met beroemdheden als Einstein, Mahler en Freud lezen alsof je er zelf bij was. Wie iets wil leren over de maatschappij van vandaag moet zeker ook De wereld van gisteren gelezen hebben.

Sigmund. Pillen, praten en patiënten
Peter de Wit

Al 25 jaar ziet dokter Sigmund in de Volkskrant de meest uiteenlopende figuren zijn praktijk binnenwandelen. In deze stripbundel krijgen we daarvan veel boeiende voorbeelden te zien. Dokter Sigmund is geen therapeut die de zaak afdoet met alleen eindeloze sessies. Hij benadrukt het belang van een combinatie van pillen en praten, want zonder goede medicatie houdt geen therapeut het vol om naar het gezeur van zijn patiënten te luisteren.Tragedie van een volk
Orlando Figes

De dikste Rainbow ooit, met maar liefst acht fotokaternen: dit absolute standaardwerk over de Russische Revolutie breekt alle records en is nu eindelijk voor maar € 15 in een best wel handzaam formaat te koop. Orlando Figes laat ons de Revolutie begrijpen als een menselijk samenspel van gebeurtenissen en maakt daarbij gebruik van vele privéverhalen van betrokkenen die hij wist te verzamelen. Daardoor werd dit boek een monument van geschiedschrijving, dat al vele lezers in het hart heeft geraakt.

 


Het blauwe labyrint
Preston & Child

Als je denkt dat je de engste thrillers al wel zo’n beetje gehad hebt, doen Preston & Child er een schepje bovenop en zit je weer op het puntje van je stoel. Kan jouw vader dat waarderen?  Dan is dit echt een boek voor hem! Ditmaal moet FBI-agent Aloysius Pendergast de gruwelijkste zaak van zijn leven oplossen: de moord op zijn eigen zoon. Hij is het doelwit van een akelig slim complot dat maar op één manier kan eindigen: met zijn dood.

 

 


1493
Charles C. Mann

Veel lezers hebben al genoten van dit rijke geschiedenisverhaal over de belangrijkste biologische gebeurtenis sinds het uitsterven van de dinosauriërs. De ontdekking van Amerika door Columbus zette een reeks processen in gang die de wereld tot de dag van vandaag nog beïnvloeden. Zoals nobelprijswinnaar Ben Feringa zei: ‘Elke middelbare scholier en elke leraar zou 1493 moeten lezen als verplichte kost, dan begrijp je veel beter hoe de wereld in elkaar steekt.’

 


Hoezo oud?
Peter van Straaten

Een beetje plagen mag wel, toch? De altijd rake tekeningen en teksten van Peter van Straaten doen het al jaren goed bij vaders. Hoezo oud? is een uitgebreide selectie tekeningen waarin Peter van Straaten op zijn bekende wijze het hele gedoe rondom ouder worden laat zien. Relatiesleur, generatiekloven, rimpels en kwaaltjes: niets blijft ons bespaard en dat maakt ons extra menselijk.