NIEUWS

6 boeken die je in 2021 gelezen moet hebben

Met dit koude winterweer blijven we het liefst lekker warm binnen met een goed boek. Heb jij je leeslijst voor dit jaar al gemaakt? Deze 6 boeken moet je in 2021 echt gelezen hebben!


De meisjes
Emma Cline

Californië, 1969. Een tienermeisje raakt in de ban van een groep jonge vrouwen en een meedogenloze communeleider. Wanneer de veertienjarige Evie in een park van het duffe plaatsje Marin County een groep prachtige meisjes ziet zitten, is ze verkocht: daar wil ze bij horen. Ze verlangt naar liefde en bestaansrecht, maar stevent af op een gruwelijke moordpartij.

 

Klik hier voor een leesfragment

Klik hier om dit boek te bestellen


De boekendief
Markus Zusak

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden…

 

Klik hier voor een leesfragment

Klik hier om dit boek te bestellen


De jaren
Virginia Woolf

Virginia Woolf  verweeft de geschiedenis van de familie Pargiter, van 1880 tot de jaren dertig, met gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis: de Boerenoorlog, de Eerste Wereldoorlog, de benzinemotor die het paard verdrong, elektrisch licht dat de gaslamp verving, de avant-garde, de nieuwe atoomtheorie. De jaren is een prachtig geschreven reeks portretten van een familie, tegen de achtergrond van een samenleving die je voor je ogen ziet veranderen.

 

Klik hier voor 5 redenen waarom je nu echt iets van Virginia Woolf moet lezen

Klik hier om dit boek te bestellen


Manhattan beach
Jennifer Egan

New York 1940. Op de marinebasis van Brooklyn wemelt het in de oorlog van de vrouwelijke arbeiders, waaronder de achttienjarige Anna Kerrigan, dochter van een ondergrondse koerier die plotseling verdwenen is. Na een zware duikopleiding waarbij ze veel moed en wilskracht toont, wordt Anna de eerste vrouwelijke marineduikster. Maar Anna is vooral vastbesloten om het mysterie van de verdwijning van haar vader op te lossen, en dat betekent dat ze moet infiltreren in de maffiawereld van New York.

 

Klik hier om dit boek te bestellen.


Mijn jaar van rust en kalmte
Ottessa Moshfegh

Eigenlijk zou onze hoofdpersoon gelukkig moeten zijn: ze is jong, slank, mooi, net afgestudeerd, woont in een appartement aan de Upper East Side van Manhattan dat ze – net als alles in haar leven – betaalt van een erfenis. Het is het jaar 2000 in een stad die glinstert van rijkdom en onuitputtelijke mogelijkheden. Desondanks is er een donker, luchtledig gat in haar hart. Wat zou er toch zo vreselijk verkeerd kunnen voelen? Mijn jaar van rust en kalmte is een krachtig antwoord op die vraag.

 

Klik hier voor een leesfragment

Klik hier om dit boek te bestellen


Notendop
Ian McEwan

Trudy en John wonen tijdelijk apart, omdat Trudy ‘ruimte’ nodig heeft. Ze verblijft in hun echtelijke woning, een vervallen maar waardevol huis in Londen. John, een gemankeerd dichter, komt regelmatig langs. Wat hij niet weet is dat zij hem bedriegt met zijn broer, de platte Claude. Samen hebben zij een plan beraamd. Maar er is een onverwachte getuige.

 

Klik hier voor een leesfragment

Klik hier om dit boek te bestellen