NIEUWS

5x de mooiste Rainbow dichtbundels voor poëzieweek!

Het is weer poëzieweek! Wij zetten speciaal voor jou onze favoriete bundels op een rijtje. 

 

Bij Loosdrecht
K. Schippers 

 

De Volkskrant schreef over de gedichten van K. Schippers: ‘Zelden zijn de grote literaire thema’s zo leuk verwoord’ en daar zijn wij het helemaal mee eens! De dichter weet het alledaagse uniek te maken met schijnbare absurditeiten en een origineel gevoel voor taal. In 1996 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn hele werk.

 

 

 

Daar zijn woorden voor 
Toon Tellegen 

 

Voor deze bloemlezing maakte Toon Tellegen zelf een keuze uit zijn poëzie. Zonder dat hij ooit suggereert de waarheid in pacht te hebben, dicht hij  over thema’s als leven en dood. De mens zoals die in zijn gedichten naar voren komt is er een van vallen en opstaan, een van steeds nieuwe pogingen tot geluk.

‘De poëzie van Tellegen is hartverwarmend en troostrijk.’ NRC Handelsblad

 

 

 

 

 

Doen en laten 
Judith Herzberg 

 

Judith Herzberg is een van de meest geprezen en gelezen Nederlandse dichters. Het kleine toeval, de verwondering over het vanzelfsprekende en de twijfel aan de zichtbare werkelijkheid spelen in haar gedichten een belangrijke rol, waarbij haar onopgesmukte taalgebruik soepel en verfrissend is. Vorig jaar ontving Herzberg de belangrijkste Nederlandse literaire oeuvreprijs: de Prijs der Nederlandse Letteren.

 

Nieuwe gedichten, een bloemlezing 
Rainer Maria Rilke 

 

Rainer Maria Rilke staat vooral bekend om zijn dromerige melancholie, maar hij had ook een sterke en zinnelijke kant. Een tijdlang was hij de secretaris van de beeldhouwer Rodin, van wie hij naar eigen zeggen leerde kijken. De poëzie van Rilke heeft een geheimzinnige aantrekkingskracht. Zijn bundel Nieuwe gedichten is een tijdloos meesterwerk.

 

 

Liefde is alles wat er is 
Emily Dickinson

 

Emily Dickinson (1830-1886) schreef bijna 1800 gedichten, maar publiceerde er slechts enkele. Haar teruggetrokken bestaan en onwil te publiceren, en daarbij de eigenzinnige inhoud van haar werk, hebben na verschijning van het verzameld werk geleid tot een stortvloed aan biografische studies en interpretaties. Haar postume roem is ongeëvenaard. Deze tweetalige editie bevat vertalingen van Peter Verstegen.