NIEUWS

5x boeken om verliefd op te worden

Het is bijna Valentijnsdag: dé dag om iets liefs te doen voor die speciale persoon in je leven of om lekker weg te zwijmelen bij een romantisch verhaal. Wij hebben alvast 5 boeken over de liefde voor je op een rijtje gezet. Leuk om cadeau te doen of om heerlijk bij weg te dromen.


Kus of ik zoen

Zeg het met een zoen! De kus is een bijzondere uiting. Hij kan alle mogelijke vormen aannemen en bij allerlei gelegenheden worden gegeven of ontvangen. Het is dan ook niet vreemd dat hij dichters al eeuwenlang inspireert tot het schrijven van hun allerbeste poëzie.

Kus of ik zoen is een bundel vol bekende, mooie, hartverscheurende, zwervende, heel voorzichtige, eerste, laatste, jonge en oude zoenen uit de Nederlandstalige poëzie.

Met gedichten van onder anderen Judith Herzberg, Bart Moeyaert, Hagar Peeters, Rutger Kopland, Remco Campert, Fritzi Harmsen van Beek en Eva Gerlach.


De Liefdesladder
Else-Marie van den Eerenbeemt

Ook je familieleden verdienen wat extra liefde op Valentijnsdag! Familiebanden zijn sterk. Op belangrijke momenten in je leven kunnen ze belemmerend werken, of er vaart aan geven. In deze geactualiseerde editie van De Liefdesladder toont Else-Marie van den Eerenbeemt, op grond van jarenlange praktijkervaring als familietherapeute, de kracht en kwetsbaarheid van familierelaties en de invloed van opeenvolgende generaties op iemands leven.

Ze biedt de lezer houvast in het onderhouden van bestaande familierelaties, het aangaan van nieuwe relaties en de rouwverwerking van verloren relaties.


Miss you: omdat ik je mis
Kate Eberlen

Wat als twee mensen die voor elkaar gemaakt zijn elkaar steeds mislopen? Een seconde lang kijken ze elkaar in de ogen, en dan is het moment weer voorbij. Tess en Gus keren terug naar hun eigen levens. Wat ze niet weten is dat ze voor elkaar zijn gemaakt. In de jaren die volgen blijven ze gescheiden door de tijd en het lot. Ze leven hun levens en is er geen enkele kans dat ze elkaar ontmoeten. Of toch wel?


De Japanse Minnaar
Isabel Allende

De bejaarde Alma slijt haar laatste dagen in een tehuis in San Francisco. Ze wordt verzorgd door de jonge Irina die, net als Alma, oorspronkelijk uit Oost-Europa komt. Beide vrouwen dragen een groot geheim met zich mee: Alma haar onmogelijke liefde voor een Japanse jongen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en Irina moet zich bevrijden van een geheim uit haar jeugd.


Emma
Jane Austen

De mooie, slimme en rijke Emma Woodhouse is ervan overtuigd dat de liefde niet voor haar is weggelegd. Toch bemoeit ze zich graag met de relaties van anderen. Haar goedbedoelde pogingen om haar nieuwe vriendin Harriet te koppelen hebben onverwachte gevolgen als ze in een aantal ongemakkelijke situaties belandt en plotseling zelf verliefd wordt. Emma is een tijdloos verhaal en een van Austens meest geliefde werken.