NIEUWS

4x de mooiste nieuwe Rainbow romans

De afgelopen maanden verschenen er veel, niet te missen romans in Rainbow. Wij tippen je hieronder vier favorieten.


Legende van een zelfmoord 
David Vann 

Roy Fenn is nog jong wanneer zijn vader op zijn geliefde boot de loop van een geweer in zijn mond steekt en de trekker overhaalt. In dit semi-autobiografische boek vertelt David Vann scherpzinnig over deze meest bepalende gebeurtenis in zijn leven. Ook schrijft hij met ongekende precisie over het tragische huwelijk van zijn ouders, hun onvermijdelijke scheiding en hoe hij dit zelf allemaal ervoer. Een prachtig verhaal over verlies en overleving.

‘Wat een schrijver. Zijn proza is dwingend en beeldend en is prachtig gedoseerd.’ NRC Handelsblad

Graaf in Moskou
Amor Towles 

In het postrevolutionaire Moskou van 1922 wordt de eigenzinnige graaf Alexander Rostov veroordeeld tot een levenslang huisarrest in het luxueuze Hotel Metropol. Terwijl hij op zijn benauwende zolderkamer zit in plaats van in een weelderige suite, ontvouwen zich buiten de deuren van het hotel enkele van de meest tumultueuze decennia in de Russische geschiedenis. ‘Loyaliteit, vriendschap, medemenselijkheid: het komt allemaal aan de orde in dit boek. Maar bovenal, als iemand tegen mij zegt ‘ik wil zo graag een vrolijk boek lezen’ antwoord ik: dan moet je écht dit boek lezen,’ aldus Gerda Aukes van boekhandel Den Boer in Baarn.


Doorbraak bij Stalingrad
Heinrich Gerlach

Door critici bekroond tot een van de belangrijkste romans van de Tweede Wereldoorlog. De Duitse officier Gerlach raakt in de Slag om Stalingrad zwaargewond en belandt als krijgsgevangene in de witte hel van Siberië. Daar schrijft hij in het geheim aan zijn manuscript over de zinloosheid van de oorlog. Hij slaagt erin zijn ooggetuigenverslag door meerdere kampen te smokkelen, maar in 1949 wordt het door de Russische inlichtingendienst in beslag genomen. Als Gerlach vrijkomt, probeert hij het verloren manuscript vanuit zijn herinneringen te herschrijven. Dat resulteerde in een bestseller. Het origineel bleek nog veel beter en werd na 70 jaar teruggevonden en gepubliceerd in zijn originele vorm. Een meesterwerk.

 


Het huis met de schaduw 
Aminatta Forna 

Deze prachtige, broeierige roman werd eerder verkozen tot boek van de maand bij DWDD!
Laura en haar twee kinderen knappen een vervallen huis op net buiten het fictieve stadje Gost in het binnenland van Kroatië. De bewoners moeten niets hebben van buitenstaanders, alleen buurman Duro is behulpzaam en helpt de nieuwkomers hun weg te vinden en het huis bewoonbaar te maken. Langzaam wordt duidelijk dat Duro allerlei herinneringen aan het huis heeft en dat er een donkere schaduw hangt over de plek en haar (oorlogs)geschiedenis.