NIEUWS

4x de mooiste boeken voor een vakantie naar Italië

Ga je op vakantie naar Italië deze zomer? Dan mag een goed boek natuurlijk niet ontbreken in je koffer. Wij tippen je 4 boeken in de Italiaanse sferen om mee te nemen!


Pompeii
Mary Beard

Pompeii, bedolven na een explosie van de Vesuvius in 79 n.Chr., blijft de belangrijkste bron voor onze kennis van het dagelijks leven in het Romeinse rijk. In dit opzienbarende boek vol verrassende details reconstrueert Mary Beard het stedelijk leven aan de hand van archeologische resten. Wat zeggen die over het leven van toen, over seks en politiek, voedsel en religie, slavernij en geletterdheid?

SPQR
Luc Verhuyck

Behalve een mooie stad is Rome ook een verzamelvat van mythen, historische verhalen en anekdotes. In de Eeuwige Stad komt al ruim tweeduizend jaar de hele wereld ‘over de vloer’ en al die bezoekers nemen op een of andere manier deel aan de legende die Rome heet.

In SPQR heeft Luc Verhuyck de mooiste en meest bijzondere verhalen per locatie bij elkaar gebracht en schreef daarmee een onontbeerlijke gids voor iedereen die Rome bezoekt.De tuinen van Bomarzo
Hella S. Haasse

Wie rond 1560 het wonderlijke park van Bomarzo bij het Italiaanse Viterbo heeft aangelegd, is onbekend. De beelden die erin staan zijn sinds mensenheugenis een inspiratiebron van veel kunstenaars, onder wie Salvador Dalí.

Ze zijn grotesk, angstaanjagend en fascinerend – zeker voor Hella S. Haasse, die in de labyrintische beeldentuin intuïtief iets wezenlijks van haar verbeeldingswereld herkende. In De tuinen van Bomarzo, een van haar allermooiste boeken, neemt Haasse je mee op een prachtige ontdekkingsreis door de geschiedenis van het park.

 

Collodi_Pinokkio_WT.indd


De avonturen van Pinokkio
Carlo Collodi

Dwaas, naïef en lichtgelovig, vol goede voornemens maar impulsief en verzot op alles wat verboden is, komt Pinokkio telkens terecht in vreemde en komische avonturen.

Reis in volle vaart met hem mee door dit verhaal, dat door het satirisch-absurdistische karakter zowel geschikt is voor kinderen als voor volwassenen.