NIEUWS

3x onze persoonlijke tips uit de zomeractie

Tijdens de maanden juli en augustus zijn 16 van onze pockets afgeprijsd naar slechts €5,95! Klik hier om te zien welke titels daar allemaal bij horen. Kun je niet kiezen? Wij geven je hieronder onze persoonlijke tips!


Even lezen voor de foto… en ik wil er gelijk weer in beginnen. Wat ben ik blij dat dit boek in de zomeractie zit! 😀 Winesburg, Ohio is zo’n boek waar je weinig meer over hoort, maar waar literaire grootheden als William Faulkner, Ernest Hemingway en J.D. Salinger door geïnspireerd raakten. Sherwood Anderson schetst een uniek beeld van een dorpje in het ‘gewone’ Amerika. Zijn stijl is eenvoudig, maar houdt je aan het boek gekluisterd vanaf de eerste pagina. Het is daarbij heel mooi vertaald door Nele Ysebaert. Wil je een dag van de wereld zijn met een heerlijke bijna vergeten klassieker uit de Amerikaanse literatuur? Ik beveel je dit boek van harte aan!

– Susan

Alweer twee jaar geleden is het, maar nog steeds wordt er door de kinderen aan gerefereerd, ons bezoek aan de tuinen van Bomarzo. Van Rome naar Arrezo ging de reis en op de kaart had ik precies halverwege de plaats Bomarzo zien staan. ‘Zouden daar de tuinen zijn?’ vroeg ik hardop, maar mijn man keek me vragend aan. ‘De tuinen van Bomarzo!’ riep ik enthousiast, van het boek van Hella Haasse. ‘Geen idee’, was het antwoord, maar als je wilt gaan kijken kunnen we er toch even stoppen. En dat deden we dus. Twee nauwelijks leesbare bordjes “Bomarzo Parco dei mostri” wezen de weg. De parkeerplaats was nagenoeg leeg en de jongens vroegen zich af waar ze nu weer door hun moeder mee naartoe gesleurd werden… Het bleek een onvergetelijk uitje, voor volwassenen en kinderen. Wat een park, wat een beelden, wat een geschiedenis. Om in te verdwalen en je te verwonderen. Net als ik jaren eerder deed in het prachtige boek van Hella Haasse. Mijn aanrader uit onze zomeractie is daarom: Hella S. Haasse – De tuinen van Bomarzo.

– Daniëlle

Of je nou op vakantie gaat of thuisblijft, Iris Hannema neemt je in Het bitterzoete paradijs mee op een hele bijzondere reis. Na een lange tocht door Oost-Afrika besluit ze op zoek te gaan naar het aardse paradijs op de eilanden in de Stille Oceaan, van de Salomonseilanden tot Hawaï. In dit boek beschrijft ze alles wat ze daar tegenkomt vanuit haar nuchtere en open blik. Haar liefde voor reizen spat van iedere pagina af, maar ze deelt ook de minder leuke momenten die het met zich meebrengt. Ik heb hard om haar moeten lachen, maar heb ook voor haar gevreesd als ze in gevaarlijke situaties terecht kwam. De bittere én de zoete kanten van het reizen dus, die samenkomen in dit heerlijke boek. Zeker een aanrader!
P.s. kijk ik echt altijd zo ernstig als ik aan het lezen ben?

– Linda