NIEUWS

4 redenen om Het jaar van de tuinier te kopen deze boekenweek

Het is weer boekenweek! Dit jaar is het thema ‘natuur’ en welke Rainbow past er nu beter in dit thema, dan Het jaar van de tuinier van Karel Čapek dat afgelopen maand verscheen. Waarom dit prachtige boekje het aanschaffen meer dan waard is? Wij lichten een tipje van de sluier op:

1. De Vormgeving. Het jaar van de tuinier is gebonden, heeft een chique textielband en is daarnaast prachtig van kleur en opmaak. Ook de binnenkant stelt niet teleur: de tekst wordt bekrachtigd door fijne, grappige illustraties.

2. De rake, humoristische toon. Dit boek verscheen voor het eerst in 1929 in Praag, maar heeft sindsdien nog niets aan kracht ingeboet: Čapek schrijft met een zeldzaam gevoel voor humor over het wel en wee van de tuinier. Komische situatieschetsen gegarandeerd – lees vooral de passage over de tuinier die op vakantie gaat.

3. Je krijgt zin om naar buiten te gaan. Al helemaal nu de lente is begonnen, is het heerlijk om in de buitenlucht een boekje te lezen dat op een beeldende wijze de tuin in al haar seizoenen  beschrijft.

4. De prijs. Deze is namelijk precies hoog genoeg om er een gratis boekenweekgeschenk bij te krijgen.

Bestel dit boek bij de plaatselijke boekhandel, of koop het online:
AKO Bol.com Bruna Libris Standaard Boekhandel