Boekcover Runningtherapie

Bram Bakker en Simon van Woerkom
Runningtherapie
ISBN: 9789041712424

Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam


Rainbow Pocketboek nr: 1230
Prijs: € 8

De europrijzen gelden voor de Nederlandse markt.

Het boek
Steeds meer mensen ontdekken hoe prettig het is om regelmatig hard te lopen. Het biedt compensatie voor het werk dat ze de hele dag met hun hoofd doen, en het is een doeltreffende manier om spanningen kwijt te raken. Hardlopen kan ook effectief gebruikt worden om psychische klachten als depressie en burn-out te behandelen. Wat runningtherapie precies inhoudt wordt in dit boek uitgelegd, net als de werkingsmechanismen ervan. Daarbij komen zowel de puur fysieke aspecten aan de orde als de psychologische betekenis die regelmatig bewegen heeft.

De pers
‘Met Runningtherapie tonen de auteurs aan, dat hardlopen een uitstekend geneesmiddel kan zijn om je in deze maatschappij staande te houden.’ Het Parool

De auteur
Bram Bakker (1963) is psychiater en schrijver. Hij heeft meer dan tien boeken op zijn naam staan over uiteenlopende onderwerpen: van verslaving en zelfmoord tot ademhaling en hardlopen. Simon van Woerkom (1969) is als fysiotherapeut en runningtherapeut werkzaam in het multidisciplinaire gezondheidscentrum De Kroonsteen in Malden, en een van de pioniers op het gebied van runningtherapie.

Thema