Boekcover Het leven van Michiel de Ruyter

Gerard Brandt
Het leven van Michiel de Ruyter
ISBN: 9789041711519

Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgeverij Rainbow, Amsterdam


Rainbow Pocketboek nr: 1145
Prijs: € 8

De europrijzen gelden voor de Nederlandse markt.

Het boek
Gekozen, hertaald en ingeleid door Vibeke Roeper en Remmelt Daalder

Zonder Gerard Brandt was Michiel de Ruyter waarschijnlijk nooit een held geworden. Het grootste deel van zijn roem heeft Nederlands grootste admiraal namelijk te danken aan de lijvige biografie Het leven en bedrijf van Michiel de Ruyter uit 1687, waarin Brandt de carrière van de vlootvoogd van nabij heeft gevolgd. Dankzij Brandt kennen we vele kleurrijke anekdotes over het leven van de held. In dit boek zijn alle hoogtepunten uit het omvangrijke werk van Gerard Brandt bij elkaar gebracht, en hertaald in het Nederlands van nu.

De pers
‘Zonder Gerard Brandt geen Michiel de Ruyter. Hij zette de toon. Alle biografiën zijn schatplichtig aan Brandt. De geleerde werken evengoed als de volksuitgaven, schoolboeken, jongensboeken, de treurspelen en de lofdichten.’ NRC Handelsblad

De auteur
Gerard Brandt (1626-1685) was een bekende schrijver en predikant. Hij schreef over onder andere over de levens van Vondel en Hugo de Groot. In 1681 kreeg Brandt van Michiel de Ruyters zoon Engel de Ruyter opdracht een biografie over diens in 1676 overleden vader te schrijven, de biografie verscheen in 1687.

Thema