Boekcover Zusje 2. Hoochbegaaft

Gerrit de Jager
Zusje 2. Hoochbegaaft
ISBN: 9041704361

Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:
Uitgave in samenwerking met Dagblad Trouw


Rainbow Pocketboek nr: 702
Prijs: € 8

De europrijzen gelden voor de Nederlandse markt.

Het boek
Zusje (1999) is geboren in onze huidige tijd, waarin kinderen hoogbegaafd dan wel dyslectisch zijn. Sinds de jeugd van haar geestelijk vader zijn kinderen ook veel zelfbewuster geworden. De diagnose hoogbegaafd komt dan ook eerder van haarzelf dan van haar – in haar ogen natuurlijk – wat simpele omgeving. Dyslexie is in ieder geval niet aangetoond: daarvoor moeten we wachten tot Zusje heeft leren lezen.
Ondertussen neemt zij dagelijks in dagblad Trouw het moderne leven in al haar facetten tot zich en maakt ons deelgenoot van hoe een hoogbegaafd kind daarop reageert.
Dat wij gewone mensen daar vaak hard om moeten lachen ligt natuurlijk aan onze dommigheid.

De pers

De auteur
Gerrit de Jager (1954) was al hoogbegaafd in een tijd dat dit verschijnsel nog niet werd onderkend. Daarom is hij uiteindelijk geen premier van Nederland geworden, maar striptekenaar. Bij de uitoefening van dat vak blijkt zijn hoge IQ uit het al jaren schrijven en tekenen van verschillende bekende stripseries als De Familie Doorzon, Roel en zijn Beestenboel, Liefdengeluk, Mik en Zusje en die ook nog uit elkaar weten te houden.

Thema